Sposób przygotowania

BISZKOPT
Z białek ubijamy sztywną pianę- dodajemy stopniowo cukry i żółtka- ciągle ubijając- gdy składniki się połączą ubijamy jeszcze kilkanaście minut.
Na koniec dodajemy przesianą mąkę- delikatnie mieszamy z masą.
Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia średniej wielkości i dość wysokiej formy i pieczemy pół godziny w temperaturze 160 stopni.
Upieczony biszkopt wychładzamy, a następnie kroimy wzdłuż na 2 cienkie placki.
KREM
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i esencją na puszystą masę- smarujemy nią jeden biszkopt i przykrywamy drugim.

Galaretki przygotowujemy w troszkę mniejszej ilości wody- gdy zaczynają tężeć wylewamy na biszkopt- schładzamy.
Na wierzch kładziemy pokrojone truskawki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszny deser!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    truskawki-uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    akurat deserek na czasie;)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prezentuje się przepysznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam-super
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    ojej palce lizac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda wspaniale
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ale apetyczne ciacho:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    palce lizac
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    palce lizac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    PYCHOTKA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !