Sposób przygotowania

Jajka należy utrzeć z cukrem(15 dag) na puszystą, jasną masę. Dolać do niej letnie mleko, dodać miękkie masło i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z mąką pszenną- najlepiej pałką. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą z części wyłożyć do wyłożonej papierem blachy i piec około 30- 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Śmietanę kremówkę należy ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Na jednym blacie ciasta wyłożyć jagody, posmarować masą( niewielką jej część odłożyć), przykryć drugim blatem i posmarować pozostawionym kremem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    oj tak- pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Mmmmm:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Jagody juz są pora na ciasto sezonowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !