Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rzepa faszerowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzepa 1/2 kg
bułka namoczona w mleku
cebula 1 szt
sól
pieprz
śmietana
mąka ziemniaczana
jajko 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rzepa faszerowana

Rzepę myjemy,ścinamy wierzchy i sparzamy wrzącą wodą.Ugotowane jajko obieramy i siekamy dodajemy do nich bułkę odciśniętą,surowe jajko i posiekaną uduszoną na margarynie cebulę i doprawiamy do smaku.Farszem napełniamy rzepy,przykrywamy odciętymi wierzchami i układamy w rondlu,zalewamy wodą do pokrycia i gotujemy na małym ogniu ok 30 min,następnie dodajemy trochę soli,cukru i śmietany zaprawionej z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 29.06.2011 06:41
Coś nowego.
Małgorzata113 28.06.2011 08:50
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak