Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z maślaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
olej 3 łyż
mleko 1 l
mąka 2 łyż
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
maślaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z maślaków

Grzyby drobno kroimy. Cebulę siekamy i przysmażamy na 2 łyżkach oleju, kiedy cebula się zrumieni dodajemy maślaki. Z 1 łyżki oleju i mąki robimy zasmażkę, która rozprowadzamy mlekiem. Zasmażkę studzimy, dodajemy żółtka i całość mieszamy z masą grzybową. Doprawiamy do smaku. Z białek ubijamy pianę, łączymy z powstałą masą oraz bułką tartą. Przekładamy do posmarowanej tłuszczem blaszki. Pieczemy ok. 40 min. w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 27.10.2011 20:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak