Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccino-ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino-ciasto

Biszkopt -składniki :

5 jaj
1 łyżka oleju
1 łyżka gorącej wody
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie :
Białka ubić na sztywno , dodać stopniowo cukier cały czas ubijając dodawać po 1 żółtku, potem dosypywać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlać olej i gorąco wodę i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt i przekroić na 2 częsci.

Masa budyniowa:
1 1/2 szkl.mleka
2 budynie śmietankowe z cukrem
1 margaryna
1 szkl. rodzynek
1/2 szkl. wiórków kokosowych
1/2 szkl. płatków migdałowych

Wykonanie:
Z mleka ugotować budyń, ostudzić
Margarynę utrzeć i dodawać porcjami zimny budyń. na koniec dodać rodzynki , płatki migdał. i wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na nasączony biszkopt i przykryć drugim płatem też nasączonym.

Masa cappuccino:
1 szkl. mleka
1 szkl. cappuccino orzechowego (w proszku)
2 torebki bitej śmietany w proszku \"śnieżka\"
1 łyżka żelatyny

Wykonanie:
Mleko zagotować i rozpuścić w nim kawę , ostudzić.
Zimne zmiksować ze śnieżkami.
żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl. wody, ostudzić i połączyć z masą. Całość wyłożyć na biszkopt i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 12.04.2012 09:54
pyszne
ewelinapac 23.11.2011 19:49
dobre
iwona332 03.12.2010 11:51
super
Sloneczko222 27.09.2010 19:41
Coś pysznego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak