Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana zapiekanka z mięsem gulaszowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt.
czosnek 3 ząbki
mięso na gulasz 500 g
olej do smażenia
papryka mielona
majeranek
sól
pieprz
ser gouda 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zapiekanka z mięsem gulaszowym

1. Mieso pokrój w kostkę, obsmaż na oleju, przypraw.
2. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Ziemniaki obierz, umyj pokrój na ćwiartki. Dodaj cebulę, czosnek, posyp papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Włóż do formy. Dodaj mięso, skrop olejem, posyp serem, połacz. Piecz 60 min. w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.11.2012 14:32
brzmi pysznie
alaaa 15.07.2011 19:54
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak