Sposób przygotowania

SOS: Żurawinę opłukać, osączyć. W rondelku zagotować wodę z cukrem, wsypać żurawinę i gotować na małym ogniu aż kuleczki popękają i całość zgęstnieje.

SER: Krążki sera pokroić promieniście każdy na 6-8 części. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Każdy trójkącik obtoczyć w jajku, bułce tartej i obie czynności powtórzyć. Panierka musi być gruba żeby ser nam nie wypłynął. Tak przygotowane serki kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy na złoto ze wszystkich stron - trzeba to robić na dość silnym ogniu. Po usmażeniu wykładamy ser na ręcznik papierowy aby osączyć go z nadmiaru tłuszczu. Po chwili układamy porcje na talerzu i podajemy gorący z dodatkiem sosu żurawinowego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Nie przepadam za białym pieprzem, ale tutaj rzeczywiście ciemny pieprz mógłby popsuć wygląd baiałego sera. Ślicznie podane :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Koper, można pieprz zamienić np. na paprykę mieloną
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Bardzo lubię takie sery.
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda kapitalnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !