Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki bananowo- budyniowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 i 3/4 szklanki
mleko 2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 3/4 szklanki
budyń waniliowy 1 szt
aromat waniliowy 1-2 łyżeczki
olej 6 łyżek
migdały kilka łyżek
cynamon 2 szczypty
jajko 1 szt
żurawina
banan 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki bananowo- budyniowe

Mąkę mieszamy z 1/2 szklanki cukru, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia, cynamonem i pokrojonymi w kosteczkę bananami.
Mleko ( 1 szklanka) mieszamy z olejem, roztrzepanym jajkiem, aromatem waniliowym.
Łączymy mokre składniki z suchymi krótko mieszając.
Budyń gotujemy w mniejszej ilości mleka ( 1 szklanka) schładzamy.
Nakładamy łyżkę ciasta do foremki- łyżeczkę masy budyniowej i później znów nakładamy ciasto.
Wierzch posypujemy posiekaną żurawiną i pokrojonymi migdałami.
Babeczki pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 22.11.2012 13:46
pyszności
kanu83 28.03.2012 16:33
bombowe
Katarzyna74 08.02.2012 15:20
pysznie wyglądają
Katarzyna74 08.02.2012 15:20
pysznie wyglądają
Katarzyna74 08.02.2012 15:20
pysznie wyglądają
Iwona45 02.12.2011 15:50
suppper
Ewelina47 25.11.2011 08:48
je chcę takiego muffinka
iknkirke 07.10.2011 11:26
mniam
iza15 23.09.2011 20:51
smaczne
Kopiko1983 17.08.2011 06:34
Rewelacja! I jak pieknie wygladają!
Iwona45 21.07.2011 18:47
mniam
wolochski 06.07.2011 22:52
super
Gosia32
Gosia32 04.07.2011 09:34
wyglądają ślicznie;]
Krystyna32 29.06.2011 09:10
pycha
agnieszka137 28.06.2011 16:23
podoba mi się i przepis i muffiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak