Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina przekładana z bułek - przepis Babci

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
bułki czerstwe 5 sztuk
masło 1 kostka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
marmolada 1 słoik
migdały 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina przekładana z bułek - przepis Babci

Bułki czerstwe pokroić wzdłuż i namoczyć w 2 jajkach i 3 żółtkach, garnek żaroodporny wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Układać warstwami: bułki pokrojone, warstwa masła, marmolada, posiekane migdały. Najlepiej 3 takie warstwy. Zakończyć warstwą grzanek pokrytych masłem. Piec w piekarniku nagrzanym ok. 150 stopni ok 30 minut. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Asia23 29.06.2011 09:11
pyszne to jest
halina17 27.06.2011 23:50
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak