Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle suche 4 szt
margaryna 400 g
mleko w proszku 400 g
cukier 1 i 1/2 szk
rodzynki 100 g
orzechy arachidowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Margarynę rozpuścić z cukrem.
Zestawić z ognia, dodać mleko, kakao i dokładnie utrzeć.
Dwa wafle ( ja użyłam okrągłych ) odłożyć, a dwa pokruszyć, dodać razem z rodzynkami i orzechami do masy i wymieszać.
Na jeden wafel wyłożyć masę, rozsmarować.
Przykryć drugim waflem .
Cały wafel położyć między dwie deski i obciążyć czymś ciężkim.
Odstawić na 1-2 godziny , aby blok ładnie się sprasował.
Pokroić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 02.03.2012 11:54
Fajny pomysł z tym waflem z obu stron :)
Ewa95 29.08.2011 10:59
Pyszności!!!
czekoladka_m 14.07.2011 16:05
Moja mama często to robiła:)
banditka 03.01.2011 09:24
smak dziecinstwa..
luna19 09.09.2010 06:33
pysznosci.. szkoda ze na diecie jestem :(
iknkirke 10.07.2010 21:17
Kiedyś też tak się bawiłam. Bardzo dobre
agnieszka189 02.07.2010 13:46
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak