Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekola 250 g
śmietana 1/4 l
rum 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki czekoladowe

Zagotować śmietanę, wrzucić do niej połamaną na małe kawałki czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia się czekolady. Zostawić do ostygnięcia. Zagrzać czekoladę w gorącej kąpieli aż stanie się płynna. dodać rum i cukier waniliowy. Pozwolić by masa ostygła i dała się formować. Posypać ręce kakaem i uformować kulki. Następnie obtoczyć je w startej czekoladzie i posypać odrobiną cukru pudru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAJA3 28.06.2011 20:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak