Sposób przygotowania

Ciasto: Mąkę, mąkę ziemniaczaną, sól, i proszek do pieczenia wsypać do miski i wymieszać. Dodać miękkie masło, cukier, jajka i przyprawy wymieszać mikserem. Ciasto wlać do formy i upiec (175 st. 40 min). Po upieczeniu i ostygnięciu ciasto wyjąc z formy. Ugotować budyń waniliowy odstawić do ochłodzenia. Utrzeć masło i stopniowo połączyć z budyniem. Ciasto przeciąć w poprzek na 3-4 części przełożyć i posmarować kremem.
Krem maślany: Masło (1 łyżka) i cukier (50 g) mieszając ogrzewać aż do uzyskania złotej barwy. Dosypać migdały, rozmieszać i rozsmarować na folii posmarowanej olejem. Po wystygnięciu roztłuc i posypać kawałkami babkę. Ozdobić na górze różyczkami z masła na które położyć czereśnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakołyczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !