Sposób przygotowania

Owoce opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Oddzielić owoce porzeczki od grona, truskawki odszypułkować, a jabłko obrać. Porzeczki i połowę truskawek lekko rozgnieść, pozostałe truskawki pokroić na ćwiartki, a jabłko najpierw w ćwiartki, potem w plastry i słupki. Umieścić owoce w garnku. Dodać sok wyciśnięty z limonki i cynamon. Całość zasypać cukrem żelującym. Zagotować. Zmniejszyć płomień. Gotować konfiturę 5 minut, po czym przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Musi pięknie pachnieć za sprawą cynamonu i smakować rewelacyjnie!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super konfitura!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszniutka konfitura!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !