Sposób przygotowania

Owoce oraz papryczki chili opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć. Oddzielić owoce porzeczki od grona, truskawki odszypułkować. Przełożyć do garnka i lekko rozgnieść widelcem. Dodać sok wyciśnięty z limonki oraz posiekane papryczki chili (koniecznie bez pestek). Całość zasypać cukrem żelującym i cynamonowym. Zagotować. Zmniejszyć płomień. Gotować konfiturę 5 minut, po czym przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Musi super smakować!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    moja ulubiona- polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    moja ulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !