Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałataka ziemniaczana z gotowymi paluszkami rybnymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki rybne 5 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
ogórki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
majonez 5 łyżek
cytryny 0,5 soku z niej
bulion 1 szklanka
sos pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałataka ziemniaczana z gotowymi paluszkami rybnymi

Ziemniaki ugotować, pokroić w plastry. Bulion doprowadzić do wrzenia, wrzucić do niego pokrojoną drobniutko cebulę i gotować chwilę. Zalać tym bulionem ziemniaki. Gdy wystudzi się wyjąć ziemniaki i cebulę. Z majonezu, sosu pomidorowego i soku z cytryny, szczypty pieprzu i soli zrobić sos. Zalać nim ziemniaki i cebulę. Ogórki pokroić w plastry i wymieszać z ziemniakami i sosem. Na wierzch ułożyć podsmażone paluszki rybne pokrojone na średniej wielkości kawałki. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak