Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowa rozkosz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 i 3/4 szklanki
kakao 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 i 1/2 szklanki
maślanka 1 szklanka
jajko 2 szt
olej 100 ml
kawa rozpuszczalna 1 szkl zaparzona

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowa rozkosz

W jednej misce wymieszać mąkę, kakao, sodę, proszek i cukier. W drugiej wymieszać maślankę, jajka i olej. Następnie obie masy połączyć, dodać 1 szkl. świeżo zaparzonej kawy. Przełożyć do tortownicy. Piec 45 min w temp. 180 st. Zimne ciasto polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi lub potrzeć białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak