Sposób przygotowania

Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, masło oraz skórkę z cytryny posiekać na stolnicy nożem. Dodać żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto po czym odstawić do schłodzenia na około godzinę.
Jabłka obrać pokroić na ćwiartki, które następnie przekroić jeszcze wzdłuż na pół. Schłodzone ciasto podzielić na cztery części. Każdą cienko rozwałkować, lekko posypując mąką. Pociąć ciasto na trójkąty, na każdy położyć porcję jabłka. Zwinąć zaczynając od podstawy. Rogi ciastek zagiąć do środka, formując rogaliki. Rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać brązowym cukrem. Piec 20 min w temp. 190 st.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !