Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z warzywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do obtaczania
oliwa 5 łyżek
marchew 4 szt
pietruszka 2 szt
seler mały 1 szt
por 10 cm
natka pietruszki
golonka 2 tylna
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z warzywami

Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i dodać czosnek, liść laurowy, ziele angielskie i dobrze posolić. Gotować na mały ogniu do miękkości. Wyjąć golonki z wywaru, lekko przestudzić, przekroić na pół między kośćmi. Posypać papryką, pieprzem i obtoczyć w mące. Na rozgrzanej patelni obsmażyć na złoty kolor golonki ( należy uważać, bo skóra podczas podpiekania lubi strzelać i można się poparzyć). Warzywa oczyścić, pokroić w dość grube kawałki i podsmażyć na oliwie. Do warzyw włożyć podsmażone golonki, podlać wywarem z gotowania golonek i dusić przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 17.09.2011 22:34
super
ZEWA 13.01.2011 11:19
następna czeka w zamrażarce na zrobienie
eli_555 12.01.2011 23:11
pycha goloneczka
Bagatelka
Bagatelka 04.01.2011 15:24
Już mi ślinka cieknie.
SmacznaPyza 02.01.2011 13:27
pyszne, mięciutkie mięsko
kasiurek 14.09.2010 10:30
ciekawe
bernika 25.06.2010 00:17
fajne pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak