Sposób przygotowania

Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i dodać czosnek, liść laurowy, ziele angielskie i dobrze posolić. Gotować na mały ogniu do miękkości. Wyjąć golonki z wywaru, lekko przestudzić, przekroić na pół między kośćmi. Posypać papryką, pieprzem i obtoczyć w mące. Na rozgrzanej patelni obsmażyć na złoty kolor golonki ( należy uważać, bo skóra podczas podpiekania lubi strzelać i można się poparzyć). Warzywa oczyścić, pokroić w dość grube kawałki i podsmażyć na oliwie. Do warzyw włożyć podsmażone golonki, podlać wywarem z gotowania golonek i dusić przez około 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    fajne pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszne, mięciutkie mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Już mi ślinka cieknie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha goloneczka
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    następna czeka w zamrażarce na zrobienie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !