Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej masło, włóż posiekaną cebulkę i smaż kilka minut, mieszając. Następnie dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, a po 3 min. dołóż krewetki. Smaż, mieszając kolejne 3 min. Dosyp posiekaną natkę pietruszki, dopraw do smaku.
Jajka, tarty parmezan, śmietanę kremówkę, oliwę ubij trzepaczką, dopraw solą i pieprzem i gałką muszkatołowa. Na średniej patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wlej 1/4 masy. Delikatnie podnoś brzegi omleta, aby pod spód spływała jajeczna masa. gdy omlet będzie prawie cały ścięty, złóż go w kopertę i połóż go na talerzu. Obłóż krewetkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !