Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik żurawinowo rodzynkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy
rodzynki 50 g
skórka z cytryny 3
sok z cytryny 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
cukier puder
żurawina 100 g kandyzowana
twaróg 600 g (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik żurawinowo rodzynkowy

Żurawiny i rodzynki najpierw wcześniej sobie sparz w gorącej wodzie a potem oprósz mąką . Jajka oddziel od żółtek , żółtka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj do cukru twaróg , budyń w proszku 2 łyżeczki oraz sok i skórkę z cytryn , wszystko wymieszaj na gładką masę , jeszcze do masy serowej dodaj ubitą na pianę białka i owoce , a następnie postaraj się delikatnie wymieszać Formę najlepiej kwadratową wyłóż papierem do pieczenia wylej masę serową i piecz 75 minut w 170 st. aż sernik nabierze koloru , po upieczeniu lekko oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 11.03.2012 20:06
super
rutynka 07.11.2011 09:34
pycha
Margo1 27.06.2011 20:41
Jeśli bardzo chcemy aby sernik wyszedł nam bardziej puszysty to dodajmy do masy trochę bitej śmietany , ciasto nie opadnie na dno , jeśli go nie wyciągniesz od razu z piekarnika , tylko uchyl najlepiej drzwi i niech sam spokojnie sobie przestygnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak