Sposób przygotowania

Żurawiny i rodzynki najpierw wcześniej sobie sparz w gorącej wodzie a potem oprósz mąką . Jajka oddziel od żółtek , żółtka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj do cukru twaróg , budyń w proszku 2 łyżeczki oraz sok i skórkę z cytryn , wszystko wymieszaj na gładką masę , jeszcze do masy serowej dodaj ubitą na pianę białka i owoce , a następnie postaraj się delikatnie wymieszać Formę najlepiej kwadratową wyłóż papierem do pieczenia wylej masę serową i piecz 75 minut w 170 st. aż sernik nabierze koloru , po upieczeniu lekko oprósz cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jeśli bardzo chcemy aby sernik wyszedł nam bardziej puszysty to dodajmy do masy trochę bitej śmietany , ciasto nie opadnie na dno , jeśli go nie wyciągniesz od razu z piekarnika , tylko uchyl najlepiej drzwi i niech sam spokojnie sobie przestygnie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !