Sposób przygotowania

Gruszki i banany umyć, obrać, z gruszek usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, ale nie za drobno, i skropić sokiem z cytryny. Ananasy i brzoskwinie z puszki osączyć dokładnie, także podzielić na mniejsze części. Truskawki świeże opłukać, osączyć, pozbawić szypułek; mrożonych nie rozmrażać! Masło rozetrzeć z mąką, cukrem i solą na grudkowatą masę. Naczynie do zapiekania posmarować cienko masłem, wyłożyć owoce, posypać grubo kruszonką. Zapiekać 20-30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż wierz dobrze się zrumieni. Nakładać porcje gorącego deseru na talerzyki albo do pucharków. Podawać z dużą łyżką bitej śmietany (ubitej bez cukru, deser jest wystarczająco słodki) i polać ew. sosem karmelowym albo polewą czekoladową. Polecam bo to na prawdę pyszny deser!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo fajny deserek...
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne ;)
  • 13
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    jakas nowośc
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    super deserek,musi być pychotka
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajowe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajne
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Jak ja lubię kruszonkę .....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Uwieliam kruszonkę, a takie owoce-rewelacja jak dla mnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Krótko - pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !