Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brokułu pod beszamelem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 75 dkg
margaryna 60 gram
sos beszamelowy
mąka 1 łyżka
wywar z brokułów 1/5 szklanki
śmietana 100 gram
żółtko jajek 2 szt
sok z cytryny
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: brokułu pod beszamelem

Brokuły płuczemy i gotujemy następnie odsączamy.Układamy na salaterce z jajkami.Do rozpuszczonej margaryny dodajemy mąkę,rozprowadzamy wywarem z brokułów lub mlekiem i mieszamy ze śmietaną,dodajemy żółtka oraz sok z cytryny i zagęszczamy startym serem.Takim sosem zalewamy brokuły i zapiekamy na złocisty kolor w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 30.03.2012 10:33
super
iza15 26.12.2011 23:07
smaczne
anemon 28.06.2011 07:16
Bardzo smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak