Sposób przygotowania

czereśnie myjemy, a następnie drylujemy, przekładamy do słoików do 2/3 ich wysokosci, sok z wiśni również wlewamy. Wodę gotujemy z cukrem i gorącą wlewamy do słoików, które natychmiast zakrecamy. Owoce pasteryzujemy do 10 minut, po pasteryzowaniu nie wyciagamy odrazu słoików gdyż mogą nam pęknąć, czekam aż woda wystygnie. Słoiki również wkładamy do zimnej, a nie gotujacej się już wody.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    czereśnia była żółta czy taka bladoróżowa?
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    takie lekko zarumienione, jak widać na 5 zdjęciu, gdzie są ułożone w słoikach
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądaja wspaniale te Twoje słoiczki, a czereśnie bardzo lubie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    uwielbiam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wygladaja b apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !