Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z orzechów laskowych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1 sztuki
cukier 50 dag
skórka cytrynowa 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
orzechy laskowe 100 g
wafel tortowy 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z orzechów laskowych

ubić białka na sztywno pianę stopniowo dodając cukier dodać startą skórkę cytrynową sok z cytryny i mielone orzechy wafle ułożyć na blasze za pomocą 2 łyżeczek wykroić z ciasta niewielkie placuszki i ułożyć je na wafelkach w każdy z placuszków wcisnąć połówki kandyzowanej czereśni blachę z racuszkami trzymać 2 godziny w temperaturze pokojowej następnie włożyć do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut aż racuszki staną się chrupiące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak