Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie cebulowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości pól kg
cebula
czosnek 4 ząbki
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie cebulowym

Zupę z torebki zagotować w ok300ml wody (jeśli na opakowaniu jest 500ml). Mięso opłukać. Oczyścić ze zbędnych błon i pokroić w plastry. Cebulę posiekać drobno, czosnek ubrać i przekroić ząbki na pół (ewentualnie na 3 części). Mięso natrzeć majerankiem i odstawić na pół h, przełożyć na rozgrzany olej, popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i posolić (z obu stron). Dorzucić ząbki czosnku i cebulę. Chwile dusić po czym (gdy cebula się zeszkli) dolać zupę - sos. Całość zamieszać i poddusić 3min na małym ogniu. Ewentualnie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak