Sposób przygotowania

Buraki wyszorować, ugotować albo upiec do miękkości - ok. 40-60 min. w zależności od wielkości warzyw. Ostudzić, obrać ze skórki, pokroić na cieniutkie plasterki - ja starłam je na szatkownicy. Cebule obrać, posiekać w drobną kosteczkę, dodać do buraków. Całość oprószyć niewielką ilością cukru, soli i pieprzu oraz skropić oliwą i octem balsamicznym, delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki, pod przykryciem, na ok. 1 godzinę. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Też taką robię,jest smaczna
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam buraczki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !