Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z migdałami w sosie śliwkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ligawa 1,5 kg
migdały obrane 100 g
cebula 3
powidła śliwkowe 1\\2 słoika
mąka 1.5 łyżki
sok z cytryny 1
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z migdałami w sosie śliwkowym

Mięso natrzyj solą , pierzem a potem sokiem z cytryny , nożem natrzyj je wzdłuż kilka razy , tak aby powstały kieszonki i do kieszonek włóż migdały , cebule obierz i posiekaj , mięso posyp troszkę mąką obsmaż w płaskim rondelku na oleju i włóż do niego cebulę i gożdżiki a potem podlej winem i wodą { 1 szklanka} przykrywamy i dusimy aż 50 minut. Potem wyjmujemy z garnka , sos przecedż dodaj powidła sok z cytryny , sól, pieprz .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.09.2011 22:09
Fajne połączenie. Muszę koniecznie wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak