Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jagodowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 2 kg
cukier 25 dag
cynamon 0,5 sztuki
mąka 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jagodowa

dojrzałe czarne jagody zalać taką ilością wody by się tylko zamoczyły i zagotowały aż pękają potem przetrzeć przez sito i odstawić żeby męty opadły wtedy zlac czysty sok wsypać do niego cukier wrzucić cynamon pół szklanki wody rozbić z mąką wlać do zupy wstawić na ognień gdy się zacznie gotować wsypać kubek najpiękniejszych jagód zagotować i wynieść do piwnicy do ostudzenia podawać z kluskami krajanymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak