Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros z pekinką i sosem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dag
przyprawa gyros 1 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
czosnek 3 ząbki
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros z pekinką i sosem czosnkowym

Fileta z kurczaka pokroić na kawałki, podsmażyć na oleju wraz z przyprawą gyros. Z majonezu, jogurtu i zmiażdżonego czosnku sporządzić sos czosnkowy, doprawić do smaku solą, pieprzem i czopsnkiem granulowanym. Na półmiski ułożyć mięso, na nim kapuste, tak aby w środku został dołek na sos. Można ozdobic ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 21.10.2013 08:32
lubię to! :)
Wafelek2601 13.11.2011 13:02
pycha
smakoszek 25.10.2011 09:14
lubię taką sałatkę
smakoszek 25.10.2011 09:14
lubię taką sałatkę
Reda 20.10.2011 06:12
super przepis warto spróbować .
novita23 06.09.2011 08:15
lubię
Robert10 09.07.2011 16:04
lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak