Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa wielkanocna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 25 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 1,25 l
żuru 0,25 l
jaja 5 sztuk
kiełbasa 25 dag
ser biały 25 dag
śmietana 12 g
sól 1 szczypta
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa wielkanocna

z mięsa kiełbasy i włoszczyzny ugotować wywar przecedzić ugotowany mięso i warzywa pokroić w kostkę włożyć do wywaru dodać żur pokrojoną w kostkę kiełbasę i ser biały ugotowany na twardo pokrojone w kostkę jajka oraz roztarty czosnek posolić dodać śmietanę zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak