Sposób przygotowania

Suszone grzyby zamoczyć najpierw na 2 godziny a potem w tej samej wodzie je ugotować i pokroić w paski , cebule posiekać , pieczarki też i to razem podsmażyć na masełku i odstawić . W miseczce wymieszaj twaróg z grzybami , cebulą i pieczarkami , jeszcze jajkiem i bułką tartą oraz pozostałymi przyprawami do smaku. Mięso opłucz i rozkrój i rozbij tłuczkiem nie za cieniutko , posyp solą pieprzem zwiń w roladę , obwiąż sznurkiem i obsmaż na oleju i ułóż w naczyniu do zapiekania , i pieczemy 100 minut w 200 st. aż będzie miękkie .

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Cielęcinę warto przygotować do pieczenia lub duszenia , możemy polać ją na jakiś czas kwaśnym mlekiem lub sokiem z cytryny , wtedy na pewno powinna być krucha .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !