Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca z farszem grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka cielęca 1,5 kg
pieczarki 300 g
grzyby suszone 4
cebula biała
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
twaróg 200 g (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca z farszem grzybowym

Suszone grzyby zamoczyć najpierw na 2 godziny a potem w tej samej wodzie je ugotować i pokroić w paski , cebule posiekać , pieczarki też i to razem podsmażyć na masełku i odstawić . W miseczce wymieszaj twaróg z grzybami , cebulą i pieczarkami , jeszcze jajkiem i bułką tartą oraz pozostałymi przyprawami do smaku. Mięso opłucz i rozkrój i rozbij tłuczkiem nie za cieniutko , posyp solą pieprzem zwiń w roladę , obwiąż sznurkiem i obsmaż na oleju i ułóż w naczyniu do zapiekania , i pieczemy 100 minut w 200 st. aż będzie miękkie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.06.2011 18:46
Cielęcinę warto przygotować do pieczenia lub duszenia , możemy polać ją na jakiś czas kwaśnym mlekiem lub sokiem z cytryny , wtedy na pewno powinna być krucha .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak