Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galeretka ananasowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas z puszki 1 puszka
wino białe wytrawne 2 szklanki
sok z cytryny 1 sztuka
skórka z cytryny 1 sztuki
cukier 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
wiśnie bez pestek 10 sztuk
woda 1/2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Galeretka ananasowa

żelatyna namoczyć w wodzie wyjąć z puszki kawałki ananasa osączyć zagotować wino z cukrem otartą skórką sokiem z cytryny i sokiem ananasowym wlać rozpuszczone żelatynę dokładnie wymieszać przygotować niewielkie salaterki wypełnić do 1/3 wysokości przestudzoną galaretką a gdy ta zakrzepnie ułożyć na niej kawałki ananasa dekorować wiśniami z kompotu zlać przestudzoną galaretką i schłodzić

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak