Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Stopniowo dodawać jajka cały czas ucierając. dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Gdy składniki się połączą dodać jogurt, sok z cytryny i krótko ucierać do połączenia się składników. Przełożyć do formy i piec przez 50 minut w temp 160 st. do suchego patyczka. Formę odstawić na kratkę na 10 - 15 minut, następnie wyjąć babkę z formy i ostudzić, można polać czekoladą lub lukrem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo apetycznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !