Sposób przygotowania

Pszenicę zalewamy niegazowaną wodą mineralną przykrywamy i odstawiamy na noc , po nocy zalewamy świeżą wodą i gotujemy aż 60 minut na małym ogniu aż pszenica zmięknie potem odsącz i ostudż. Mak zalej gorącym mlekiem i gotuj 20 minut a potem dokładnie odsącz na sitku zmiel przez maszynkę . Wszystkie podane bakalie posiekaj zalej rumem i odstaw na pół godziny , mak wymieszaj z pszenicą , bakaliami nasączonymi rumem i miodem a całość dopraw sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy . Kutie odstaw na godzinę do lodówki a przed podaniem włóż do salaterki i udekoruj po swojemu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    wspaniały rarytas świąteczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !