Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
papryka 1/2 kg
olej do smażenia
przyprawy do smaku
masło 3 łyżki
wołowina pieczeniowa 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z warzywami

Mięso przyprawić, natrzeć olejem i odłożyć do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie mięso obsmażyc z każdej strony na rozgrzanym oleju i przełożyc do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach przez godzinę. W tym czasie obrać i pokroić w kostki paprykę, cebulę drobno posiekać , a czosnek pokroić w plasterki. Na gorącym maśle zeszklić cebulę i czosnek , dodać paprykę i pomidory na koniec doprawić solą i pieprzem. W połowie czasu pieczenia mięso obłożyć warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak