Sposób przygotowania

# 20 dkg makaronu świderki
# 8-10 dkg chudego boczku
# 2 jajka
# ząbek czosnku
# 3 łyżki śmietany
# łyżka posiekanej pietruszki
# sól
# pieprz
# ser żółty ( niekoniecznie parmezan) Ok 2 łyżki startego.

Wykonanie:
Ugotować makaron al dente .Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć na chrupko skwareczki, dodając pod koniec smazenia posiekany ząbek czosnku. Jajka wbić do miseczki , dodać śmietanę , skwareczki , ser starty. posolić popieprzyć do smaku i zalać w rondelku makaron. Podgrzewać na ogniu ciagle mieszając ,aż sos zgęstnieje. Gorący nakladać na talerz posypując zieloną pietruszką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    szybko i smacznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    no i mamy jajecznicę jeszcze w innym wydaniu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Robię takie kombinacje jak zostanie mi makaron z obiadku.Zjedzone ze smakiem.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    dobry pomysł i jak można wyrzucać jedzeniejak tylko wystarczy je lekko przerobić i znika woka mgnieniu
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Superowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczna i szybka kolacja, czyli tak jak lubię.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    moje smaki pyszna kolacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś na szybko i smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !