Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany boczek wędzony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
bułka czerstwa 1 szt.
boczek
jajko 1 szt
natka pietruszki
jabłka 1/2 kg
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany boczek wędzony

Farsz: 15 dag pieczarek usmażyć. Bułkę czerstwą namoczyć i zemleć z okrawkami wyrównywanego boczku. Dodać do tego pieczarki, jajo, posiekaną natkę i przyprawić do smaku. Jak już ci wyjdzie rolada obwiązana nitką to polewasz tłuszczem i pieczesz skrapiając na początku wodą (ewentualnie bulionem a może jakimś piwem cienkim...) a następnie własnym sosem boczku. Pod koniec duszenia możesz dodać w cząstkach pół kilo jabłek wymieszanych z 2 łyżkami ketchupu. (ale to wtedy gdy będzie boczek jedzony w dużych kawałkach z sosem... (tłusto to widzę).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak