Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna zupa grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele ang 5 ziaren
sól
pieprz
makaron 50 dag
grzyby suszone 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna zupa grzybowa

Grzyby zalać wodą i zostawić na noc. Następnego grzyby razem z wodą w której się moczyły przelewamy do garnka, dodajemy obrane warzywa, liście laurowe i ziele angielskie i dolewamy wody. Gotujemy około godziny na niewielkim ogniu do uzyskania esencjonalnego wywaru. Doprawiamy solą i pieprzem i zostawiamy jeszcze na godzinę - dwie by nabrała mocy. Wtedy zupę odcedzamy od grzybków i warzyw, które możemy wykorzystać np. jako farsz do pierogów. Podajemy gorącą z makaronem ugotowanym al dente.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak