Sposób przygotowania

Najpierw z mąki, wody jajek i szczypty soli szybko zagniatamy ciasto. Przykryć folią i odstawić na pół godziny , w tym czasie mak zalej mlekiem i odstaw na dobę , tylko zrób to dobę wcześniej. Rodzynki , orzechy zalej wodą i gotuj 15 minut potem ostudż , orzechy pokroić drobniutko , mak zmielić w maszynce , w rondelku podgrzej miód , dodaj do niego orzechy , rodzynki, mak i migdały w płatkach . Ciasto na makaron rozwałkuj i pokrój na wstążki ugotować do wypłynięcia z dodatkiem soli. A potem to już możemy wymieszać z masą makową i podawać .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    to wstyd ale jeszcze nie jadłam takich
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam je
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !