Sposób przygotowania

Ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy na małe kawałki. Groszek odcedzamy od zalewy. Cebule obieramy i ścieramy na tarce tj ziemniaki. Wszystkie pozostałe składniki na masę łączymy ze sobą . Doprawiamy do smaku i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Sos; łączymy majonez, śmietanę , natkę pietruszki. Ogórki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach, odciskamy nadmiar soku i dodajemy do sosu majonezowo-śmietanowego. Mieszamy i doprawiamy pieprzem.
Na każdy placek nakładamy po łyżeczce sosu. Ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.Podajemy na ciepło.

Robione i wymyślone pierwszy raz ale smakują wyśmienicie. Degustacje przeprowadziły moje dzieci i zjadły ze smakiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawie to wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super wyglądają:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    wyglada smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    za sam wygląd i zdjęcie 5+ się należy:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przepis publikowany w Kropka tv nr 39
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ładnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    apetycznie wygląda
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta1221

    świetnie, aż ślinka leci na sam widok :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    wyglądają apetycznie i na pewno pyszne:) ale niestety nie na mój żołądek:(
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ladnie sie prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !