Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 5
kapary 3 łyżki
szczypiorek
natka pietruszki
sok z cytryny
sól
oliwa
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia

Dymki drobniutko pokroić , kapary umyć i odsączyć , łososia oczyścić ze skóry i posiekać od razu doprawić sokiem z cytryny , posypać solą i pieprzem , możemy zacząć pomału mieszać dodając kilka łyżek oliwy , kapary , posiekana natkę pietruszki , szczypiorek . Masę tę układamy najlepiej na małych filiżankach lekko ugniatając po to aby nabrało kształtu kopczyka , następnie przekładamy na talerze i ozdabiamy według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.09.2011 22:12
Fajny pomysł na tatara.
suzana 27.06.2011 16:51
może bym sie skusiła...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak