Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso po turecku w chlebkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 35 dag
papryka czerwona 1 strąk
duże pomidory 3 szt
cebula 1/2 szt
bazylia
oregano
majeranek
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól
pieprz
mąka 1/2 kg
drożdże 3 dag
sól 1/2 łyżeczki
cukier szczypta
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso po turecku w chlebkach

Paprykę oczyścić z gniaz nasiennych i pokroić w małe paski. Pomidory pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Mięso usmażyć z przyprawą do mięsa, ostudzić i wymieszać z pokrojoną papryką, cebulą i pomidorami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. CIASTI; drożdże rozpuścić w 3/4 szklanki ciepłej wody. Dodać cukier, sól, połączyć z mąką i jogurtem. Odstawić do wyrośnięcia na 40 minut. Ciasto wyrobić ponownie i podzielić na 8 części. Każdą część rozwałkować na okrągły placek. Na środek nałożyć farsz, brzegi podnieść do góry i zlepić na końcach. Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak