Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biwakowe szaszłyki z kiełbasy i cebuli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa regionalna 4 szt
cebula 2 szt
przyprawa prowansalska 2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biwakowe szaszłyki z kiełbasy i cebuli

Na wakacjach łatwo i szybko można takie szaszłyki przygotować. Kiełbasę pokroić w grube plastry, cebulę w krążki, ale takie by się nie rozpadły, nadziewać naprzemiennie na patyczki do szaszłyków, doprawić solą i posypać przyprawą prowansalską, grillować na grillu, kładąc szaszłyki na tace do grillowania, trwa to trochę dłużej, ale jest zdrowsze. Podawać z sałatka, musztardą i bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.10.2012 20:53
z takim prowiantem każdy biwak udany
mala2021 20.03.2012 14:23
bardzo dobre
Beatris 05.07.2011 12:17
Fajna alternatywa dla tradycyjnych kiełbasek.
bejciu24 29.06.2011 18:58
pyszne szaszłyczki
Janek1 29.06.2011 18:44
smacznie wygląda
Jolanta_P-S 29.06.2011 18:25
na biwaku możliwości kulinarne są ograniczone:(
Pola2 27.06.2011 19:55
fajny pomysł na biwakowe menu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak