Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 20 dag
woda 2 l
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
śmietana 3 łyżki
mąka 1 1/2 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby namaczamy na noc, gotujemy. Z warzyw gotujemy wywar i łączymy wywarem grzybowym. Grzyby kroimy w paseczki i dodajemy do zupy. Zaciągamy mąka i śmietaną, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak