Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek z bakaliami bez spodu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1 1/2 kg
jaja 12 sztuk
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 1/2 kg
ziemniaki ugotowane 4 sztuki
masło 1 1/2 kostka
cukier waniliowy 2 opakowania
bakalie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek z bakaliami bez spodu

Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 żółtku, następnie ser, utłuczone ziemniaki i po kolei pozostałe składniki. Całość łączymy z ubitą pianą z białek. Pieczemy 1 godz w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak