Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy schabowe z serem i ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
papryka czerwona 1 szt
musztarda wg uznania
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
Pieorz do smaku
bulion 2 szkl
olej do smażenia
ser gouda 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy schabowe z serem i ogórkiem

1.Schab pokrój na plasterki, mocno rozbij. Z jednej strony posmaruj musztardą. Ser, paprykę, cebulę i ogórki pokrój w paski. Ułóż na mięsie na musztardzie. Zwiń, zepnij wykałaczką.
2. Zrazy panieruj w jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Zalej bulionem, duś do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.01.2014 08:46
smakowite !!!
miki47 31.03.2013 13:50
bardzo smacznie
marianmaras 29.06.2011 20:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak