Sposób przygotowania

Karkówkę dokładnie myjemy, suszymy i kroimy wedle gustu (np. kotlety albo małe kawałki itp). Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy. Dolewamy wody; solimy, pieprzymy oraz podsypujemy bazylią i ziołami prowansalskimi (ja w ilości dużej, bo uwielbiam ten zapach i smak :). Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem do miękkości (1-1,5 godz.). W międzyczasie doprawiamy jeszcze przyprawami.
Podajemy np z ryżem oraz sałatką; (na zdjęciu: pomidor, ogórek surowy, szczypiorek, sałata, śmietana)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    rewelacja
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    na pewno smaczne jest to mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    jest aromatyczne i przepyszne :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Uwielbiam karkówkę, a w takim połączeniu - mistrzostwo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    hmm dziękuję :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super propozycja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    cieszę się i zachęcam do zrobienia :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !