Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pachnąca karkówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka
smalec
bazylia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pachnąca karkówka

Karkówkę dokładnie myjemy, suszymy i kroimy wedle gustu (np. kotlety albo małe kawałki itp). Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy. Dolewamy wody; solimy, pieprzymy oraz podsypujemy bazylią i ziołami prowansalskimi (ja w ilości dużej, bo uwielbiam ten zapach i smak :). Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem do miękkości (1-1,5 godz.). W międzyczasie doprawiamy jeszcze przyprawami.
Podajemy np z ryżem oraz sałatką; (na zdjęciu: pomidor, ogórek surowy, szczypiorek, sałata, śmietana)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.01.2012 08:32
super
Kate131 14.09.2011 08:18
pycha
Aida 31.07.2011 20:47
cieszę się i zachęcam do zrobienia :)
Misiek1 29.07.2011 22:24
Super propozycja:)
Aida 24.07.2011 21:34
hmm dziękuję :)
pawel6 22.07.2011 08:15
Uwielbiam karkówkę, a w takim połączeniu - mistrzostwo!
Aida 13.07.2011 18:21
jest aromatyczne i przepyszne :)
smakowita 12.07.2011 17:13
na pewno smaczne jest to mięsko
ElizaT 29.06.2011 12:20
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak