Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche migdałowe rogaliki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały mielone 10 dag
mąka 20 dag
masło 15 dag
cukier puder 5 dag
żółtko jajek 2 sztuki
żółtka gotowane 2 sztuki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche migdałowe rogaliki

Ugotowane żółtka rozgniatamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce, rozwałkowujemy i wykrawamy niewielkie trójkąciki. Formujemy rogaliki i pieczemy 30 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak